Parketit

Parketit sekä laminaatit ovat tämän päivän suosituimmat lattianpäällystys materiaalit.

Parketti vaihtoehtoja on lukuisia. Puusta valmistettu parketti tuo materiaalina lämpöä, arvoa sekä näyttävyyttä asuntoosi. Erilaiset puulajit erottuvat pääasiassa värin, sävyn, kuvioinnin ja kovuuden perusteella.

Erilaiset puulajit ovat eri kovuisia, mikä kannattaa ottaa huomioon parkettia valitessa; mikä kovuus olisi oikea suhteutettuna juuri teidän tarpeeseen ja kulutukseen. Puu sopii materiaalina lähes mihin tahansa kodin kuivaan tilaan, kosteutta puulattia ei siedä. Tehokkain tapa tuhota puulattia on juuri käyttää siivotessa liiallisesti kosteutta. Parkettia siivotessa tulisi käyttää nihkeätä rättiä ei litimärkää. Erilaisia puulajeja käytetään puulattioissa taidokkaasti ja myös pinta käsitellään esimerkiksi öljyllä, vahalla, lakalla, savuttamalla tai lämpökäsittelyllä.

Parkettilattia on yksi tärkeä osa sisustusta, missä ei ole oikeata tai väärää. Autamme mielellämme valitsemaan juuri sen oikean parketti vaihtoehdon sinulle.

Asennus

Parkettia asentaessa on otettava huomioon, että pohja mille asennetaan on parketin valmistajan antamien ohjeiden mukainen. Pohjassa olevat epäsuoruudet on hiottava tai oikaistava ennen asennusta. Huoneiston lämpötila ei saa olla liian alhainen ja ilmankosteuden pitää olla sopiva.Parketin hyviin ominaisuuksiin kuuluu sen pinnan uudelleen hiottavuus.

Parketin hionta

Mosaiikkiparketeissa hionta kertoja on huomattavasti useampia kuin lautaparketeissa. Johtuen siitä että mosaiikkiparketti on kokonaisuudessaan jalopuuta. Lautaparketeissa jalopuun paksuus vaihtelee 3 - 4 mm. Minkä pinta on uudelleen hiottavissa ja lakattavissa 2 - 3 kertaa. Riippuen jokaisen hionta kerran syvyydestä / pinnan kunnosta.

Parketin hiontaa varten asunnon parkettipinnat on tyhjennettävä huonekaluista sekä muista mahdollisista tavaroista. Jalkalistat, kynnykset sekä väliovet mitkä avautuvat parketin päälle on poistettava tieltä. Hionnalla saamme poistettua pinnan naarmut, kulumat sekä useimmat kolhut. Pahimmat vauriot ovat kuitenkin kosteusvauriot. Mikäli lakkapinta on kulunut tai naarmuuntunut puhki ja puu on suojaamaton, pääsee puu imemään kosteutta itseensä. Mikäli kosteutta pääsee imeytymään puuhun riittävästi, puu muuttaa väriään mikä ei valitettavasti useimmissa tapauksissa korjaannu edes hiomalla.